Напълно възможно е тази зима да е най-топлата за България откакто

...
Напълно възможно е тази зима да е най-топлата за България откакто
Коментари Харесай

Георги Рачев разкри докога ще продължи топлият януари

Напълно допустимо е тази зима да е най-топлата за България откогато се водят метеорологични наблюдения. Това разкри в предаването „ Тази заран “ по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„ 2022 година е петата най-топла година и то не с някакви кой знае какви разлики с 2016 година, която е паметна. Просто става дума за една десета от градуса. Всички топли години, без 1999 година, са след 2000 година, т.е. в XXI век. Ние живеем в доста забавно време, тъй като особено за България тази зима може да се окаже най-топлата откогато се водят метеорологични наблюдения “, сподели той.
-->
Днес и на следващия ден над Западна Европа ще нахлува много свеж полярен въздух и температурите ще се намалят, въпреки че над Стария континент е доста топло за сезона. Двата студени фронта ще възстановяват температурите и ще станат естествени за януари. „ Възможно е зори в Сахара да има места със стяг “, сподели още проф. Рачев.

В контраст на това към Балканския полуостров идват други въздушни маси – този път от юг. Ще нахлуе топъл въздух от Сахара. Това значи, че температурите още веднъж ще доближат 14-16 градуса през идващите дни. „ На някои места в България ще бъдат регистрирани даже 18 градуса “, регистрира още проф. Рачев.

От думите му стана ясно също по този начин,че в София температурите са с малко над 4 градуса по-високи над нормата за сезона. Вероятно положителното време у нас ще се резервира до към 22-23 януари, когато климатологът чака намаление на температурите и привеждането им в синхрон със зимата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР